1.
Došel karamel? Nevadí. Kokosový cukr přesypeme do rendlíčku, zalijeme kokosovým mlékem a pečlivě rozmícháme.
2.
Směs následně přivedeme k varu a necháme cca 25 minut mírně probublávat. Čas od času vařečkou čekneme, zda se u dna nic nepřipaluje.
3.
Jakmile směs trochu zhoustne, přidáme špetku soli a vanilkový extrakt. Agarový prášek zašleháme až nakonec, necháme ještě jednu minutku vařit a poté odstavíme.
4.
Vychladlý karamel přelijeme do uzavíratelné skleničky a umístíme do lednice. Lahodnou omáčkou následně poléváme veškeré dezerty v dosahu – dorty, bábovky, záviny, muffiny, sušenky, zmrzliny, partnery, prostě všechno!
24. Únor 2018
Komentáře
Ahoj, lze to udělat i bez agarového prášku,? Děkuji.
Také by mě zajímalo 🤔
Mňam! Dělala jsem společně s lívanci taky podle tvého receptu a oboje se povedlo na jedničku :-) a oba recepty jsou tak jednoduchý! Skvělý. Díky moc :-)))
Nejlepší karamel! Není přehnaně sladký a má bohatější chuť díky kokosovému cukru. Perfektní na dezerty i dorty :-)
Ahoj, kde prosím můžu koupit to kokosové mléko? Diky B.
Ahoj, v kterémkoli obchodě s potravinami nebo ve zdravé výživě – prodává se v plechovce, někdy také v Teteapacku :).
karamel bez klasického cukru? super….
sqělý recept, brilantní popis, úžasné doporučení použití :-D
ukládám a díky, jen tak dál….