Domácí karamel

Velký dobrý.
Na 1 skleničku:
1 plechovka tučného kokosového mléka (400 ml)
100 g kokosového cukru
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
1/3 lžičky agarového prášku

1.

Došel karamel? Nevadí. Kokosový cukr přesypeme do rendlíčku, zalijeme kokosovým mlékem a pečlivě rozmícháme.

 

2.

Směs následně přivedeme k varu a necháme cca 25 minut mírně probublávat. Čas od času vařečkou čekneme, zda se u dna nic nepřipaluje.

 

3.

Jakmile směs trochu zhoustne, přidáme špetku soli a vanilkový extrakt. Agarový prášek zašleháme až nakonec, necháme ještě jednu minutku vařit a poté odstavíme.

 

4.

Vychladlý karamel přelijeme do uzavíratelné skleničky a umístíme do lednice. Lahodnou omáčkou následně poléváme veškeré dezerty v dosahu – dorty, bábovky, záviny, muffiny, sušenky, zmrzliny, partnery, prostě všechno!


Komentáře

  • Linda

    Ahoj, lze to udělat i bez agarového prášku,? Děkuji.

    • Niki

      Také by mě zajímalo 🤔

  • K.

    Mňam! Dělala jsem společně s lívanci taky podle tvého receptu a oboje se povedlo na jedničku :-) a oba recepty jsou tak jednoduchý! Skvělý. Díky moc :-)))

  • Kateřina

    Nejlepší karamel! Není přehnaně sladký a má bohatější chuť díky kokosovému cukru. Perfektní na dezerty i dorty :-)

  • Blackie

    Ahoj, kde prosím můžu koupit to kokosové mléko? Diky B.

    • xxx

      Ahoj, v kterémkoli obchodě s potravinami nebo ve zdravé výživě – prodává se v plechovce, někdy také v Teteapacku :).

  • andy.w

    karamel bez klasického cukru? super….
    sqělý recept, brilantní popis, úžasné doporučení použití :-D
    ukládám a díky, jen tak dál….

Napsat komentář: Linda Zrušit